Usi industriale sectionale

Panourile constituente:

 • panourile sunt de tip termoizolant - grosime 40 mm - realizate din tabla din otel zincat ( 0.6 mm ) pe ambele fete cu izolatie termica din poliuretan rigid.
 • in afara de zincare si pasivizare, tratamentul anticoroziv al otelului este completat de o grunduire cu epoxyprimer si de vopsire cu vopsele poliesterice – producatorul atribuie acestor panouri un timp de viata de 30 de ani in conditiile utilizarii industriale a usilor
 • culoarea este gri metalizat – RAL 9006
 • tehnologia de realizare a panourilor ( linie continua ) a permis realizarea ruperii puntii termice intre fata exterioara si cea interioara, iar etansarea intre fiecare doua panouri alaturate se realizeaza cu ajutorul a doua chedere. Profilele de inchidere de la capetele panourilor sunt din otel galvanizat si pasivizat.
 • panourile sunt ranforsate in interior cu profile din otel zincat si pasivizat astfel incat, in varianta standard, ele rezista la un vant de maxim 130 km / h pentru o latime de 4,5 ML a usii industriale – pentru latimi mai mari usa este prevazuta cu profile suplimentare de ranforsare.
 • coeficientul de transfer termic al panourilor este de 0,56 W/mpK
 • din punct de vedere estetic panourile prezinta nervuri orizontale si textura suprafetei este de tip stucco
Sistemul de ghidare si ridicare a usii
Toate componentele metalice ale sistemului de ghidare si ridicare a usii sunt zincate la cald avand o zincare de minim 270 g / mp.
Parti componente:
 • ghidaje din otel avand latimea de 54 mm si o grosime a materialului de 2,5 mm. Raza de curbura intre ghidajele verticale si cele orizontale este de 305 mm sau de 400 mm, in functie de inaltimea plafonului deasupra usii. Partea exterioara a ghidajelor verticale este prevazuta cu un cheder de etansare din cauciuc EPDM.
 • suporti articulati ( gros. 2 mm) pentru rolele de ghidare
 • elemente intermediare de articulare a panourilor
 • -elemente de asamblare si de ranforsare a ghidajelor verticale si orizontale
 • -rolele de ghidare sunt din nylon cu diametrul de 48 mm si sunt montate pe cate un ax (diam. 11 mm) din otel tratat termic prin intermediul unui rulment
Ridicarea usii se face utilizandu-se energia potentiala inmagazinata in doua arcuri de torsiune aflate pe un arbore din otel tratat termic, garantate pentru maxim 50000 cicluri de utilizare.
Usa este ridicata cu ajutorul a doua cabluri din otel (in lateralele usii). Fiecare cablu este calculat sa reziste la o sarcina egala cu de trei ori masa totala a usii.
Usa este prevazuta cu un sistem de protectie impotriva ruperii cablurilor sau a arcurilor de torsiune. Acest sistem blocheaza usa in pozitia in care se alfla in momentul ruperii vreunui cablu de tractiune sau arc de torsiune – pentru a evita accidentarile.

Conditii tehnice de montaj:
Cota minima intre partea inferioara a buiandrugului si tavan, necesara pentru montaj este de 500 mm. Pe suprafata interioara a grinzii nu trebuie sa existe obstacole (conducte, cabluri electrice, corpuri de iluminat, etc.) Pe tavanul halei nu trebuie sa existe obstacole ce ar putea impiedica deschiderea usii pe o lungime egala cu inaltimea usii plus 800mm. Cotele minime pina la peretii laterali de o parte si de alta a golului de montaj sunt de 100mm pentru ghidajele laterale si de 120 mm pentru palanul de actionare manuala si/sau a actionarii electrice. Din punct de vedere al automatizarii este necesara pozitionarea unei doze electrice deasupra usii pentru alimentarea cu energie electrica ( 220V ).

Sisteme de ridicare a usilor sectionale industriale:
Usile sectionale sunt alese in functie de configuratia halei la care se monteaza si in functie de alte criterii obiective. Astfel putem intalni mai multe tipuri de ridicare a usilor sectionale industriale:
Sistem de ridicare normala: NL – Normal (standard) lift:
Desen NL
Sistem de ridicare suprainaltata: HL – High lift:
Desen NL
Sistem de ridicare urmarind panta acoperisului FRL – Following the roof lift:
schita usa sectionala
Sistem de ridicare VL – Vertical lift:
Desen NL

usi industriale sectionale
usa industriala sectionala

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne: tel.: 0745 264 553; 0749 125 670;
E-mail: office@totalconstruct.ro